Tieto cukety sú chutnejšie ako mäso! Jednoduché a hotové za pár minút…

Už vás nebavia tie isté staré mäsové jedlá a hľadáte chutné a zdravé alternatívy? Cuketa je vaša najlepšia voľba! Nielen, že je všestranná a výživná, ale jej premena na chutné jedlo trvá len pár minút.

Ingrediencie:

  • 2 veľké cukety
  • soľ
  • čierne korenie
  • 3 vajcia
  • 100 g  syr
  • talianske bylinky
  • červená paprika
  • 100 g  strúhanka
  • 50 g  polohrubá múka
  • olivový olej
  • 3 kyslé uhorky
  • 3 lyžice Grécky jogurt alebo kyslá smotana
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup:

Cuketu očistíme a nakrájame na plátky.

Plátky cukety hojne posypeme  soľou a čiernym korením. Necháme  ich 15-20 minút postáť, aby sa chute prepojili.  Do misky rozbijeme  3 vajcia a vyšľaháme.

Syr nastrúhame a pridáme k vajíčkam spolu s talianskymi bylinkami a trochou červenej papriky.

Všetko dobre premiešame, aby sme získali peknú vaječnú zmes.

Každý kúsok cukety obaľte v múke, pričom dbajte na to, aby bol rovnomerne obalený. Pomúčenú cuketu namáčame do vaječnej zmesi tak, aby bola celá obalená.

Potom cukety obalíme  v strúhanke a jemne pritlačíme.  Zohrejte olivový olej v panvici na strednom ohni. Obalené plátky  cukety smažíme 4-5 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

Cesnak očistíme a roztlačíme. Zmiešame  s gréckym jogurtom alebo kyslou smotanou v malej miske.

Dochutíme štipkou soli a nasekaným kôprom a miešame, kým sa  všetko dobre nespojí.

Ešte teplé cukety podávame s cesnakovým dresingom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*