TIP NA VÍKEND: Veľmi chutný koláč KRÉMOVÝ SEN! Tak jednoduchý, že ho zvládne aj úplný začiatočník…

Suroviny:

Korpus:

  •  250g mletých maslových sušienok
  •  40 g masla
  • 100 ml broskyňový džús alebo marhuľový džús alebo multivitamín
  •  30 g kakao

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g práškového cukru
  • 150 g nutelly
  • 0,5 litra  smotany na šľahanie

Ganache krém:

  •  150 g čokolády alebo inej mliečnej čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie

Postup:

Zmiešame mleté sušienky, kakao, roztopené maslo, broskyňový džús a zmiešame, ak je to potrebné pridáme ešte  trochu džúsu. vymiešame do hladka. Hmotu rovnomerne  natlačíme na dno plechu na pečenie a odložíme do chladničky stuhnúť.

Nutellu zohrejeme vo vodnom kúpeli a opatrne ju roztopíme. Mascarpone a cukor vymiešame do hladka a rozdelíme na dve rovnaké časti. Smotanu vyšľaháme do tuha a tiež ju rozdelíme na polovice. Polovicu šľahačky zmiešame s roztopenou nutellou a potom  pridáme polovicou mascarpone. Druhú polovicu šľahačky zmiešame s druhou polovicou mascarpone.

Z chladničky vyberieme vychladnutý korpus, natrieme naň biely krém zarovnáme a na to natrieme nutellový krém, opäť zarovnáme, odložíme do chladničky stuhnúť.

Ganache krém:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou na šľahanie, vymiešame do hladka a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nám na povrchu nevytvorila kožka ako na pudingu. Ešte tekutý ganache krém nalejeme na koláč a rovnomerne ho rozotrieme, necháme stuhnúť. Dobrú chuť.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*