
Suroviny:
Korpus:
- 250g mletých maslových sušienok
- 40 g masla
- 100 ml broskyňový džús alebo marhuľový džús alebo multivitamín
- 30 g kakao
Krém:
- 250 g mascarpone
- 50 g práškového cukru
- 150 g nutelly
- 0,5 litra smotany na šľahanie
Ganache krém:
- 150 g čokolády alebo inej mliečnej čokolády
- 150 ml smotany na šľahanie
Postup:
Zmiešame mleté sušienky, kakao, roztopené maslo, broskyňový džús a zmiešame, ak je to potrebné pridáme ešte trochu džúsu. vymiešame do hladka. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno plechu na pečenie a odložíme do chladničky stuhnúť.
Nutellu zohrejeme vo vodnom kúpeli a opatrne ju roztopíme. Mascarpone a cukor vymiešame do hladka a rozdelíme na dve rovnaké časti. Smotanu vyšľaháme do tuha a tiež ju rozdelíme na polovice. Polovicu šľahačky zmiešame s roztopenou nutellou a potom pridáme polovicou mascarpone. Druhú polovicu šľahačky zmiešame s druhou polovicou mascarpone.
Z chladničky vyberieme vychladnutý korpus, natrieme naň biely krém zarovnáme a na to natrieme nutellový krém, opäť zarovnáme, odložíme do chladničky stuhnúť.
Ganache krém:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou na šľahanie, vymiešame do hladka a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nám na povrchu nevytvorila kožka ako na pudingu. Ešte tekutý ganache krém nalejeme na koláč a rovnomerne ho rozotrieme, necháme stuhnúť. Dobrú chuť.
Leave a Reply