Tiramisu v srnčom chrbáte! Bez pečenia, majestátny studený dezert.

Dnes sme vám priniesli recept na jeden nepečený koláč, ktorý sa dá pripraviť na každú príležitosť, pretože chuť je jednoducho fenomenálna! Je to káva, vďaka ktorej je táto krémová pochúťka taká neodolateľná. Je to ideálny dezert po každom jedle.

Prísady:

  • 300 g dlhých detských piškót
  • veľký hrnček sladenej  kávy (250 ml),
  • 4 žĺtka
  • 200 g cukru,
  • 500 g mascarpone izbovej teploty,
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g tmavej čokolády.

Príprava:

Pripravte si kávu a potom ju nechajte vychladnúť.

Žĺtky s cukrom vymiešajte nad parou, aby zhustli. Nechajte vychladnúť. Vymiešajte mascarpone izbovej teploty do krémova, potom primiešajte vychladnuté   žĺtky. Vymiešajte smotanu na tuhú šľahačku a zmiešajte ju s krémom. Čokoládu nakrájajte na malé kúsky a pridajte do krému.

Formu na jelení chrbát vyložte alobalom, dlhé piškóty ponorte do kávy, potom rozložte detský piškótový na dno a po bokoch formy, na piškóty nalejte polovicu  krému. Ponorte 2-3 piškóty viac do kávy a umiestnite ich do stredu krému, ako je znázornené na fotografii nižšie.

Nalejte zvyšný krém. na vrch položte zvyšný detské piškóty, ktoré sme namočili do kávy. Formu  zakryte fóliou a odložte  do mrazničky na 5 hodín, alebo cez noc. Vyberte  z mrazničky 30 minút podávaním, odstráňte fóliu z koláča a posypte kakaom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*