Postup prípravy:
Vodu zohrejeme, pridáme cukor, lyžicu múky a droždia. Necháme vzísť kvások. V druhej miske zmiešame všetky ostatné suroviny, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme na veľký plát, potrieme ho mäkkým maslom, posypeme tvarohom a na drobno nakrájaným pórom. Položíme druhý plát cesta a znovu natrieme maslo, posypeme tvarohom a pórom. Položíme tretí plát cesta a takto poskladané cesta ostrým nožom nakrájame na prúžky.
Každý pásik prekrútime do špirály a položíme na papierom vyložený plech na pečenie. Takto postup opakujeme so všetkými pruhmi.
Zvyšné tri cesta znovu poukladáme na seba striedavo s maslom, tvarohom a pórom a nakrájame na prúžky.
Pečieme pri teplote 200 st. cca pol hodinu. Pred pečením vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
Zdroj: Coolinarika
Leave a Reply