Suroviny:
Orechový plát:
- 10 vaječných bielkov
- štipka soli
- 10 lyžíc cukru
- 4 lyžice hrubej múky
- 1/2 vrecka prášku do pečiva
- 200 g pražených lieskových orechov (nahrubo mletých)
Krém:
- 10 vaječných žĺtkov
- 8 lyžíc cukru
- 2 vanilkové pudingy
- 2 pudingy so sladkou krémovou príchuťou
- 1 l mlieka
- 200 g margarínu
- 5 lyžíc práškového cukru
- 200 g čokolády na varenie
- smotany na šľahanie
Ešte budeme potrebovať:
- 400 g nutelly
- 500 g maslových sušienok
- 150 ml mlieka na namáčanie sušienok
Na vrch:
- 150 ml Smotana na šľahanie
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a postupne pridáme cukor. Múku zmiešame s práškom do pečiva a lieskovými orechami. Múkovú zmes opatrne primiešame do snehu. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 20 minút, kým plát mierne zhnedne.
Žĺtka zmiešajte s cukrom do peny, pridajte pudingový prášok a asi 200 ml mlieka, vymiešame do hladka. Zvyšok mlieka dáme variť, keď začne vrieť primiešame žĺtkovú zmes a uvaríme hustý krém.
Ešte horúci krém rozdelíme na polovice a do jednej polovice pridáme čokoládu polámanú na kocky, miešame kým sa čokoláda rozpustí. Oba krémy zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Margarín vymiešame do peny s práškovým cukrom, polovicu vymiešaného margarínu zmiešame s čokoládovým krémom a polovicu s bielym krémom.
Smotanu vymiešame do tuha a primiešame polovicu do bieleho a polovicu do čokoládového krému.
Nutellu dáme do teplej vody aby zmäkla.
Orechový plát rozkrojíme na polovice.
Maslové sušienky namočím v mlieku.
Na spodok položíme jeden orechový plát, natrieme ho zmäknutou nutellou, na nutelu navrstvime polovicu svetlého kréme a na krém uložíme maslové sušienky namočené v mlieku, na to navrstvíme čokoládový krém a zarovnáme. položíme druhý orechový plát, natrieme nutellou, dáme svetlý krém, sušienky a čokoládový krém.
Smotanu na šľahanie vymiešame do tuha.
Vrch koláča ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!
Leave a Reply