Torta Kinder! Chutí ešte lepšie ako známa tyčinka z obchodu…

Suroviny:

Orechový plát:

  • 10 vaječných bielkov
  • štipka soli
  • 10 lyžíc cukru
  • 4 lyžice hrubej múky
  • 1/2 vrecka prášku do pečiva
  • 200 g pražených lieskových orechov (nahrubo mletých)

Krém:

  • 10 vaječných žĺtkov
  • 8  lyžíc cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 pudingy so sladkou krémovou príchuťou
  • 1 l mlieka
  • 200 g margarínu
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 200 g čokolády na varenie
  • smotany na šľahanie

Ešte budeme potrebovať:

  • 400 g nutelly
  • 500 g maslových  sušienok
  • 150 ml mlieka na namáčanie sušienok

Na vrch:

  • 150 ml Smotana na šľahanie

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a postupne pridáme cukor. Múku zmiešame s práškom do pečiva a  lieskovými orechami. Múkovú zmes opatrne primiešame do snehu. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 20 minút, kým plát mierne zhnedne.

Žĺtka zmiešajte s cukrom do peny, pridajte pudingový prášok a asi 200 ml mlieka, vymiešame do hladka. Zvyšok mlieka dáme variť, keď začne vrieť primiešame žĺtkovú zmes a uvaríme hustý krém.

Ešte horúci krém rozdelíme na polovice a do jednej polovice pridáme čokoládu polámanú na kocky, miešame kým sa čokoláda rozpustí.  Oba krémy zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Margarín vymiešame do peny s práškovým cukrom, polovicu  vymiešaného margarínu zmiešame s čokoládovým krémom a polovicu s bielym krémom.

Smotanu vymiešame do tuha a primiešame polovicu do bieleho a polovicu do čokoládového krému.

Nutellu dáme do teplej vody aby zmäkla.

Orechový plát rozkrojíme na polovice.

Maslové sušienky namočím v mlieku.

Na spodok položíme jeden orechový plát, natrieme ho zmäknutou nutellou, na nutelu navrstvime polovicu svetlého kréme a na krém uložíme maslové sušienky namočené v mlieku, na to navrstvíme čokoládový krém a zarovnáme. položíme druhý orechový plát, natrieme nutellou, dáme svetlý krém, sušienky a čokoládový krém.

Smotanu na šľahanie vymiešame do tuha.

Vrch koláča ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*