Toto je NAJJEMNEJŠÍ čerešňový koláč: Cesto je šťavnaté aj po 3 dňoch!

Čerešňový koláč je obľúbený v mnohých domácnostiach a takto urobený môže byť dokonalým dezertom k domácej káve.

Ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 260 gramov polohrubej  múky
  • pohár a pol cukru
  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 100 ml oleja
  • 200 ml jogurtu
  • pol vrecka prášku do pečiva
  • asi 300-400 gramov vykôstkovaných čerešní
  • trochu krupice
  • trocha práškového cukru

Postup:

Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom. Pridajte  žĺtky a potom múku, olej, jogurt a prášok do pečiva. Vymiešame vzdušné cesto, cesto nalejeme na vymastený krupicou múkou vysypaný plech.

K čerešniam pridáme trochu cukru a krupice a všetko premiešame. Na cesto rovnomerne rozložíme  čerešne a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celzia asi pol hodiny. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*