
Suroviny:
Svetlá časť:
- 4 dl mlieka
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1 lyžica biely rum
- 3-4 lyžice krupice
- 3 lyžice kokosovej múčky
Tmavá časť:
- 4 dl mlieka
- 1 lyžica hnedého cukru
- 100 g tmavej čokolády
- 3-4 lyžice krupice
- 1 lyžica biely rum
Ešte budeme potrebovať:
- kúsky ananásu / kompót/
- kokosovej múky na posypanie
Postup:
Ananás necháme odkvapkať zo šťavy.
Dáme variť 4 dl mlieka, rum a cukor, keď mlieko začne vrieť primiešame krupicu a nakoniec kokosovú múčku. Uvaríme hustú kašu. Ešte horúcu kašu nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zarovnáme a na vrch uložíme kúsky ananásu, tak aby boli do polovice ponorené do svetlej kaše.
Dáme variť 4 dl mlieka, s cukrom a rumom, v horcom mlieku opatrne rozpustíme čokoládu a stále miešame, aby nám neprihorela, môžeme na chvíľu odstaviť z plameňa, kým sa čokoláda rozpustí, potom primiešame krupicu a uvaríme hustú kašu. Ešte teplú kašu nalejeme na svetlú časť a rovnomerne zakryjeme kúsky ananásu, vrch zarovnáme, Necháme stuhnúť. Vychladnutý dezert posypeme strúhaným kokosom. Nakrájame ako klasický zákusok.
Náš tip:
Ak máte radi sladšie dezerty, môžete pridať cukor podľa chuti, ak pripravujeme dezert pre deti, namiesto rumu použijeme vanilkový cukor, alebo arómu, ktorú majú vaše deti radi.
Leave a Reply