Toto krupicové potešenie dokážeme pripraviť za pol hodinku: Rýchly dezert pre nečakanú návštevu!

Suroviny:

Svetlá časť:

  •  4 dl mlieka
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1 lyžica biely rum
  • 3-4 lyžice krupice
  • 3 lyžice kokosovej múčky

Tmavá časť:

  •  4 dl mlieka
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 100 g tmavej čokolády
  • 3-4 lyžice krupice
  • 1 lyžica biely rum

Ešte budeme potrebovať:

  •  kúsky ananásu / kompót/
  •  kokosovej múky na posypanie

Postup:

Ananás necháme odkvapkať zo šťavy.

Dáme variť 4 dl mlieka, rum a cukor, keď mlieko začne vrieť primiešame krupicu a nakoniec kokosovú múčku. Uvaríme hustú kašu. Ešte horúcu kašu nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zarovnáme a na vrch uložíme kúsky ananásu, tak aby boli do polovice ponorené do svetlej kaše.

Dáme variť 4 dl mlieka, s cukrom a rumom, v horcom mlieku opatrne rozpustíme čokoládu a stále miešame, aby nám neprihorela, môžeme na chvíľu odstaviť z plameňa, kým sa čokoláda rozpustí, potom primiešame krupicu a uvaríme hustú kašu. Ešte teplú kašu nalejeme na svetlú časť a rovnomerne zakryjeme kúsky ananásu, vrch zarovnáme, Necháme stuhnúť. Vychladnutý dezert posypeme strúhaným kokosom. Nakrájame ako klasický zákusok.

Náš tip:

Ak máte radi sladšie dezerty, môžete pridať cukor podľa chuti, ak pripravujeme dezert pre deti, namiesto rumu použijeme vanilkový cukor, alebo arómu, ktorú majú vaše deti radi.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*