Toto luxusné TIRAMISU Vám na sviatočnom stole nesmie chýbať! Ohromíte ním všetkých!

Tento starostlivo zostavený koláč si síce vyžaduje trochu viac práce, ale obetujte sa! Je rovnako luxusný ako pravé tiramisu (ktoré je, samozrejme, plné sacharidov) a jeho elegantný vzhľad naznačuje, že je ideálny pre každú slávnostnú príležitosť.

Na palacinky (na 16 plátkov) budete potrebovať:

  • 10 veľkých vajec
  • 240 g ricotty
  • 30 g kokosovej múky
  • 1 čajová lyžička mletej vanilky alebo 1 polievková lyžica vanilkového extraktu bez cukru
  • 1 polievková lyžica (15 ml) kávového extraktu bez cukru
  • 1 čajová lyžička mandľového extraktu bez cukru
  • 40 g práškového erytritolu alebo sladidla Swerve
  • štipka soli
  • 12 čajových lyžičiek (60 ml) ghí alebo panenského kokosového oleja na vymastenie

Náplň a poleva:

  • 720 g mascarpone
  • 830 ml smotany na šľahanie
  • 120 g práškového erytritolu alebo Swerve
  • ½ čajovej lyžičky mletej vanilky alebo 1½ polievkovej lyžice vanilkového extraktu bez cukru
  • ½ čajovej lyžičky mandľového extraktu bez cukru
  • ½ čajovej lyžičky rumového extraktu bez cukru
  • 29 g kakaa

Ako pripraviť (palacinky):

V miske zmiešajte všetky prísady na palacinky okrem ghí. Na stredne veľkej panvici rozohrejte lyžičku ghí na miernom ohni. Keď je panvica horúca, nalejte do nej 80 ml cesta a vytvarujte placku s priemerom asi 20 cm. Vyklopte panvicu tak, aby sa cesto rovnomerne rozlialo. Smažte ďalších 30 sekúnd. Preneste ho na tanier a odložte bokom. Postup zopakujte so zvyšnými 11 palacinkami, pričom pred vyprážaním každej z nich rozpustite na panvici lyžičku ghí.

Náplň:

  1. Všetky prísady dajte do veľkej misy a šľahajte elektrickým šľahačom, kým nevznikne nadýchaný krém. Asi dve tretiny krému budete potrebovať na plnku a jednu tretinu na natretie torty.
  2. Ak chcete koláč zostaviť, vyložte dno vysokej rozoberateľnej formy (aspoň 10 cm vysokej a s priemerom 20 cm) papierom na pečenie (ak nemáte takú veľkú formu, vytvorte 10 cm vysoký pás hrubého alebo dvojitého papiera na pečenie a vložte ho do spodnej formy, aby ste vytvorili stenu).
  3. Prvú palacinku vložte do formy a potrite ju 80 g smotany. Dobre rozotrite a posypte kakaom (trochu kakaa si nechajte na posypanie hotového koláča). Po zostavení torty urobte to isté so zvyšnými 11 palacinkami. Odkryte boky formy a vyberte koláč, pričom dno formy nechajte dobre stáť.
  4. Tortu ozdobte zvyšným krémom. Potrite ním celý povrch koláča vrátane bokov. Pomocou cukrárenského vrecka vytvorte veľké kvapky krému na vrchole. Posypte zvyšným kakaovým práškom. Pred podávaním nechajte v chladničke odstáť aspoň 2 hodiny. Koláč vydrží až 5 dní.

Zaujal vás tento článok? Ak chcete mať istotu, že vám neuniknú ďalšie, sledujte nás na Facebooku a zdielajte tento recept. 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*