Tradičné orechové linecké kolieska s broskyňovým džemom! Sú neodolateľné…

Suroviny:

  • 750 g hladkej múky
  • 500 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 3 žĺtka
  • strúhaná kôra z jedného citróna
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • pol balíčka práškového cukru
  • šťava z pol citróna
  • 1 PL rumu
  • 50 g sušeného mlieka

Z uvedených ingrediencii vymiesime hladké cesto. rozdelíme na dve polovice a odložíme na noc do chladničky.

Ešte budeme potrebovať:

  • 1 rozšľahané vajce na natieranie
  • mleté orechy
  • 500 g broskyňového džemu

Postup:

Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Jeden vyvaľkaný plát natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mletými orechmi. Vykrajujeme kolieska alebo kvietky, podľa toho aké máme vykrajovačky, tieto  pôjdu na vrch vykrojíme  aj koliesko v strede.  Kolieska uložíme na plech na papier na pečenie, a pečieme rýchlo vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. Nesmú nám zhnednúť.

Z druhej polovice cesta urobíme kolieska na spodok, tu stred nevykrajujeme, ani ich nenatierame rozšľahaným vajíčkom a  neposypeme orechmi.  Upečieme ich tak ako tie prvé. Necháme vychladnúť.

Vychladnuté kolieska natrieme broskyňovým džemom. spojíme spodné aj horné koliesko a odložíme na suché miesto. Na druhý deň budú kolieska pekne krehké. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*