
Na konci príspevku najdete video podľa ktorého môžete postupovať!
Zažite chuť minulosti s každým sústom tohto lahodného hroznového koláča.
Ingrediencie:
Cesto:
- 375 g masla
- 200 g cukru
- 5 žĺtkov
- 1 ČL škorice
- 450 g hladkej múky
Z masla, cukru. žĺtkov, škorice a múky vymiesime hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Ešte potrebujeme:
- 100 g mletých mandli
Cesto rovnomerne posypeme mletými mandľami.
Plnenie:
- 12 vaječných bielkov
- 680 g práškového cukru
- 1360 g hrozna (podľa možnosti bez jadierok)
Hrozno umyjeme a necháme ho dobre odkvapkať. ( nesmie byť mokré)
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu primiešame celé bobuľky hrozna, premieľame tak, any boli všetky bobuľky obalené v snehu.
Hroznovú náplň rovnomerne navrstvíme na mandľami posypané cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút na hornom aj spodnom ohreve. Potom znížime teplotu na 100°C a pečieme ďalších 50 minút, ale už iba na hornom ohreve. Nakoniec zvýšime teplotu opäť na 200°C a pečieme ešte 10 minúť opäť len na hornom ohreve. Upečený koláč necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply