Jednoduchý recept! Ak ste ju ešte nejedli, určite ju vyskúšajte – je to jedna z najlepších tort…
Ingrediencie:
- 300 g mletých maslových sušienok
- 2 dl pomarančovej šťavy alebo mlieka
- 200 g mletých vlašských orechov
- 200 g čokolády
- 500 g masla/margarínu
- 500 g práškového cukru
- 2 vanilkové pudingy
- 1/2 l mlieka
Na ozdobu:
podľa vlastnej fantázie
- 100 ml smotany na šľahanie
- čokoládové hoblinky
- čokoládová poleva
- orechy….
Postup:
Maslové sušienky zmiešame s pomarančovou šťavou, alebo z mliekom. Zmes rozdelíme na dve rovnaké časti.
Maslo a prášok do pečiva vymiešame do peny, rozdelíme na tri časti.
V mise rozpustíme čokoládu a pridáme jednu časť sušienkovej zmesi, premiešame. Pridáme jednu časť maslovej zmesi a dobre vymiešame.
Do druhej časti sušienkovej zmesi primiešame mleté orechy. Pridáme jednu časť maslovej zmesi a dobre vymiešame.
Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu primiešame poslednú časť maslovej zmesi. Dobre vymiešame.
Formu vyložíme fóliou alebo papierom na pečenie. Na spodok formy navrstvíme čokoládovú zmes, zatlačíme a zarovnáme. Na to opatrne navrstvíme orechovú zmes a zarovnáme. Na vrch navrstvíme vanilkový krém, zarovnáme.
Odložíme na noc do chladničky. Ráno vyklopíme z formy, ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, čokoládou, orechmi podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Leave a Reply