Koláč Prešívaná deka – jemné kakaové cesto s lahodnou tvarohovou náplňou.

Tvarohovým zákuskom málokto odolá, najmä keď sú také lákavé ako tento. Príprava je jednoduchá a výsledok naozaj chutný. Tvarohovú plnku si podľa chuti môžete dochutiť aj nastrúhanou citrónovou kôrou.

Ingrediencie:

Na čokoládové cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 20 g kakaa
  • 5 g prášku do pečiva

Na tvarohovú plnku:

  • 350 g jemného tvarohu
  • 30 g kukuričného škrobu (alebo iného jedlého škrobu)
  • 60 g cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového cukru
  • 1 vajce

Postup:

Príprava čokoládového cesta:

Do múky primiešame kakao a prášok do pečiva. Vajcia vyšľaháme  do peny ( asi 3–4 minúty), potom postupne prilievame olej a mlieko. Keď je zmes dobre spojená, postupne primiešavame múčnu zmes a všetko dobre premiešame.

Príprava tvarohovej plnky:
Všetky suroviny na plnku vyšľaháme mixérom do hladkej krémovej konzistencie.

Pečenie:
Plech s rozmermi 34 × 22 cm vytrieme olejom. Vylejeme doň kakaové cesto. Tvarohovú plnku dáme do  cukrárskeho  vrecka a navrstvíme na kakaové cesto mriežkovaným vzorom. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov  asi 35 minút. Keď je upečený, necháme  vychladnúť a potom vrch posypeme práškovým cukrom.  Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*