
Ingrediencie:
(pečené v menšom pekáči alebo v 26-centimetrovej tortovej forme):
na cesto:
- 180 g múky
- 120 g mäkkého masla (aj rozpusteného)
- 60 g práškového cukru
- 1 žĺtok
Plnka:
- 600 g tvarohu
- 3 lyžice krupice
- 4 vajcia
- 60 g g masla
- 50 g práškového cukor
- 60 g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 strúhaná kôra z jedného bio citróna
- 1-2 lyžice broskyňového džemu,
- práškového cukor na posypanie
Príprava:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Žĺtok, múku, maslo a práškový cukor vymiešame na hladké, mäkké cesto. Cesto vložíme na dno plechu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 6 minút, necháme vychladnúť.
Vychladnutý predpečený plát, natrieme džemom, a uložíme očistené a nakrájané broskyne.
Mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami do peny, pridáme tvaroh, krupicu a nastrúhanú citrónovú kôru. 5 bielok vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a vmiešame do tvarohovej peny.
Tvarohový krém natrieme na nakrájané broskyne. Zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply