Tvarohovo – broskyňové rezy! Šťavnatý koláčik, ktorý vždy poteší…

Ingrediencie:

(pečené v menšom pekáči alebo v 26-centimetrovej tortovej forme):

na cesto:

  • 180 g múky
  • 120 g mäkkého masla (aj rozpusteného)
  • 60 g práškového cukru
  • 1 žĺtok

Plnka:

  • 600 g  tvarohu
  • 3 lyžice krupice
  • 4 vajcia
  • 60 g g masla
  • 50 g práškového cukor
  • 60 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 strúhaná kôra z  jedného bio citróna
  • 1-2 lyžice broskyňového džemu,
  • práškového cukor  na posypanie

Príprava:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Žĺtok, múku, maslo a práškový cukor vymiešame na hladké, mäkké cesto. Cesto vložíme na dno plechu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 6 minút, necháme vychladnúť.

Vychladnutý predpečený plát, natrieme džemom, a uložíme očistené a nakrájané broskyne.

Mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami do peny, pridáme tvaroh, krupicu a nastrúhanú citrónovú kôru. 5 bielok vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a vmiešame do tvarohovej peny.

Tvarohový krém natrieme na nakrájané broskyne. Zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*