Každý si pýta recept na túto krémovú dobrotu!
Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie
Cesto:
- 200 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL soli
- 110 g masla
- 40 g rastlinného oleja
- 200 g kryštálového cukru
- 120 g mlieka
- 30 g citrónovej šťavy
- 2 vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL citrónovej kôry (voliteľné)
- 200 g čučoriedok
Plnka:
- 120 g smotanového syra( jemného krémového tvarohu, mascarpone)
- 300 g smotany na šľahanie
- 60 g práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- štipka soli
Postup
Predhrejte rúru na 170 °C.
V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva.
V inej miske vyšľahajte maslo, olej, cukor a soľ, kým nevznikne krémová hmota. Postupne pridávajte vajcia, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a kôru. Postupne pridávajte sypké ingrediencie a mlieko, striedavo v troch krokoch. Jemne vmiešajte čučoriedky. Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie.
Pečte pri 170 °C približne 30-35 minút, urobte test ihlou. Upečený korpus nechajte úplne vychladnúť.
V miske vyšľahajte smotanový syr, smotanu na šľahanie, práškový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli, kým nevznikne hustý krém.
Na vychladnutý korpus rovnomerne naneste krém. Podľa želania ozdobte čučoriedkami alebo citrónovou kôrou.
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu chuť pridajte viac citrónovej kôry.
- Čučoriedky pred vmiešaním obaľte v múke, aby počas pečenia neklesli na dno.
Dobrú chuť!
Leave a Reply