Suroviny:
- 350 g hladkej múky
- 150 g masla alebo margarínu
- 1 malý pohár kyslej smotany
- štipka soli
- 50 g cukru
Plnka:
- 750 g tvarohu
- 100 g cukru
- 2 bielka
- Strúhaná kôra z 1 citróna
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor
- hrozienka podľa chuti
Na natieranie
- 1 vajce
Postup:
Maslo vymiešame s cukrom do peny, primiešame kyslú smotanu a nakoniec ostatné suché prísady, vymiesime jednotné cesto. Ak je cesto príliš mäkké pridajte trochu múky. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky asi na pol hodiny.
Tvaroh pridáme s vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou, škrob, pridáme hrozienka a dôkladne premiešame. Bielka vymiešame s cukrom na tuhý sneh a postupne zmiešame s tvarom.
Cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť rozvaľkáme a dáme na spodok plechu vymasteného maslom a vysypaného múkou. Na cesto rovnomerne rozložíme tvarohovú plnku a zakryjeme druhým platom cesta. Vrch popicháme vidličkou a natrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C v spodnej časti rúry asi 1 hodinu.
Leave a Reply