
Tento tvarohový koláč s malinami je dokonalou kombináciou jemného krému, nadýchaného cesta a ovocnej sviežosti. Vďaka jednoduchej príprave si ho zamilujete na prvý kúsok – poteší malých aj veľkých.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Na cesto:
- 250 g masla
- 200 g vanilkového cukru (alebo 180 g kryštálového + 1 balíček vanilkového)
- 3 vajcia
- 250 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Na tvarohovú plnku:
- 600 g tvarohu (môže byť aj smotanový syr typu Philadelphia)
- 100 g cukru
- vanilín podľa chuti (alebo 1 balíček vanilkového cukru)
- 4 vajcia
Ďalej:
- maliny (čerstvé alebo mrazené)
- forma na pečenie (20 × 30 cm)
Postup:
Príprava cesta:
Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do peny. Postupne po jednom pridávajte vajcia a dobre premiešajte. Vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, kým vznikne hladké cesto.
Cesto rozotrite do vymastenej alebo papierom vystlanej formy (20 × 30 cm).
Príprava plnky:
Tvaroh premiešajte s cukrom a vanilínom. Postupne po jednom pridajte vajcia – najlepšie v 4 etapách – a premiešavajte, kým nevznikne hladký krém.
Plnku nalejte na pripravené cesto vo forme.
Dokončenie:
Na vrch rozložte maliny.
Pečenie:
Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 40–45 minút, alebo kým nie je koláč zlatistý a stred pevný.
Podávanie:
Nechajte koláč úplne vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte. Výborne chutí samotný aj s kopčekom šľahačky.
Dobrú chuť!
Leave a Reply