
Ingrediencie:
Cesto:
🔹100 g masla alebo vychladeného margarínu
🔹200 g kryštálového cukru
🔹2 vajcia
🔹375 g hladkej múky
🔹2,5 lyžičky prášku do pečiva
Krémová vrstva:
🔹500 g smotanového syra (Philadelphia, mascarpone)
🔹500 g jemného tvarohu
🔹4 vajcia
🔹1 balíček vanilkového cukru
🔹200 g cukru
🔹250 ml mlieka
🔹2 lyžice oleja
🔹Nakladané mandarínky (prípadne iné ovocie podľa chuti)
Postup:
Cesto:
Zmiešame múku, cukor a maslo, pridáme vajcia a prášok do pečiva a vypracujeme drobivú zmes. Drobivé cesto rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Krémová vrstva:
Smotanový syr a tvaroh zmiešame, pridáme vajcia, cukor a vanilkový cukor, mlieko a olej. Všetko dobre vymiešame. Krémovú zmes nalejeme na pripravené cesto a navrch poukladajte mandarínky.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 40 minút, kým krém nestuhne. Nechajte úplne vychladnúť. Podávajte chladený – najlepšie priamo z chladničky.
Tip: Namiesto mandarínok môžete použiť aj iné ovocie – čerstvé maliny, broskyne alebo čučoriedky koláču dodajú iný chuťový rozmer.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply