Tvarohový koláč s mandarínkami.

Ingrediencie:

Cesto:

🔹100 g masla alebo vychladeného margarínu
🔹200 g kryštálového cukru
🔹2 vajcia
🔹375 g hladkej múky
🔹2,5 lyžičky prášku do pečiva

Krémová vrstva:

🔹500 g smotanového syra (Philadelphia, mascarpone)
🔹500 g jemného tvarohu
🔹4 vajcia
🔹1 balíček vanilkového cukru
🔹200 g cukru
🔹250 ml mlieka
🔹2 lyžice oleja
🔹Nakladané mandarínky (prípadne iné ovocie podľa chuti)

Postup:

Cesto:

Zmiešame múku, cukor a maslo, pridáme vajcia a prášok do pečiva a vypracujeme drobivú zmes.  Drobivé cesto rovnomerne rozložíme  na plech vystlaný papierom na pečenie.

Krémová vrstva:

Smotanový syr a tvaroh zmiešame, pridáme vajcia, cukor a vanilkový cukor, mlieko a olej. Všetko dobre vymiešame. Krémovú zmes  nalejeme na pripravené cesto a navrch poukladajte mandarínky.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri  180 °C približne 40 minút, kým  krém nestuhne. Nechajte úplne vychladnúť. Podávajte chladený – najlepšie priamo z chladničky.

Tip: Namiesto mandarínok môžete použiť aj iné ovocie – čerstvé maliny, broskyne alebo čučoriedky koláču dodajú iný chuťový rozmer.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*