
Ingrediencie:
Cesto:
✿ 4 vajcia
✿ 200 g kryštálového cukru
✿ štipka soli
✿ 120 ml oleja
✿ 120 ml kyslej smotany (alebo kefíru)
✿ 280 g hladkej múky
✿ 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Plnka z tvarohu:
✿ 300 g jemného tvarohu (alebo hustej kyslej smotany)
✿ 1 vajce
✿ 3 lyžice práškového cukru
Postup:
Cesto:
Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do svetlej, nadýchanej peny. Pridáme olej a kyslú smotanu, premiešame dohladka. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do cesta, kým nevznikne hladká zmes.
Plnka:
Tvaroh, vajce a práškový cukor zmiešame a vymixujeme dohladka. Hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka.
Pečenie:
Plech vymastíme maslom a nalejeme doň celé pripravené cesto. Pomocou cukrárskeho vrecka na povrchu vytvoríme mriežkový vzor z tvarohovej plnky.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40–45 minút, kým koláč nie je zlatistý a prepečený.
Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply