Bábovka je skutočnou vášňou pre mnohých ľudí. Je to dezert, ktorý osloví všetky vekové kategórie a je vhodný na všetky príležitosti, môže sa podávať na narodeninových oslavách, detských oslavách, svadbách alebo jednoducho ako potešenie pre seba.
Tento recept na bábovku je veľmi jednoduchý na prípravu a výsledok je prekvapivý: jemná a chutná bábovka s krémovou náplňou, ktorá sa topí v ústach.
Príprava je navyše rýchla a jednoduchá a môžete si ho pripraviť doma, aby ste prekvapili svojich priateľov a rodinu.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 3 vajcia
- ½ šálky kakaového prášku
- 1 šálka cukru
- 2 šálky polohrubej múky
- 50 ml oleja
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1 štipka soli
Na náplň:
- 1 lyžica masla
- 50 gramov strúhaného kokosu
- 1 balenie kondenzovaného mlieka
Postup:
Do panvice kondenzované mlieko, strúhaný kokos a maslo. Dajte na mierny oheň, stále miešajte, kým nezhustne a dávame pozor, aby sa nám krém nepripálil. Preložíme do misy a prikryjeme plastovou fóliou a necháme vychladnúť.
Do misky dáme vajcia, soľ, cukor a olej. Dobre vyšľaháme. Pridáme preosiatu múku a ešte trochu premiešajte. Pridáme preosiaty kakaový prášok a miešame ešte asi 1 minútu.
Pridáme smotanu, znova premiešame 1 minútu. Nakoniec pridáme sódu bikarbónu a zľahka premiešajte lyžičkou.
Zmes nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Vychladnutý krém po lyžiciach nanášame po celom povrchu cesta.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi 40 minút. Vyberte z rúry, nechajte vychladnúť vo forme, potom vyklopíme.
TIP:
Prvých 20 minút pečenia rúru neotvárajte, aby bábovka neklesla.
Leave a Reply