Cesnak je jednou z najzdravších potravín ! A všetci vieme, že mnohí ľudia na celom svete používajú surový cesnak ako tradičný liek na kontrolu vysokého a nízkeho krvného tlaku, vysokého cholesterolu; bojovať proti ischemickej chorobe srdca; chráni pred srdcovým infarktom, zníženým prietokom krvi v dôsledku zúžených tepien a aterosklerózy. Predpokladá sa, že cesnak zabraňuje tvorbe angiotenzínu, hormónu a tiež pomáha uvoľniť krvné cievy. Cesnak je tiež veľmi užitočný a účinný pri kontrole LDL cholesterolu.
Cesnak je veľmi silná rastlina, a ak ho budete jesť, za menej ako 24 hodín bude vaše telo reagovať na to.
Jedzte 6 pečených strúčikov cesnaku a uvidíte, čo sa stane s vaším telom do 24 hodín:
1. hodina
V prvej hodine sa cesnak trávi v žalúdku a stáva sa potravou pre telo.
2 – 4 hodiny
Cesnak pomáha telu bojovať proti voľným radikálom a existujúcim rakovinovým bunkám v tele.
Metabolizmus začína
vidieť výhody cesnaku a aktivuje proces odstraňovania prebytočnej tekutiny a spaľuje uložený tuk.
6 – 7 hodín
Antibakteriálne vlastnosti cesnaku, akonáhle vstúpia do krvného obehu, začínajú vykonávať svoj antibakteriálny proces v tele.
8 – 10 hodín
Počas tejto doby živiny už zohrávajú dôležitú úlohu na bunkovej úrovni a cesnak chráni vaše telo pred oxidáciou.
10 – 24 hodín
Po trávení (v prvej hodine) cesnak vo vašom tele začína hlboký proces čistenia, vrátane nasledujúcich procesov:
1. Pomáha vám regulovať hladinu cholesterolu v krvi.
2. Čistí tepny a chráni telo pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
3. Znižuje hladinu a zvyšuje hladinu krvného tlaku.
4. Posilňuje prirodzenú obranyschopnosť tela a posilňuje imunitný systém.
5. Cesnak pomáha zabrániť vstupu ťažkých kovov do vášho tela.
6. Pomáha zvyšovať pevnosť kostí.
7. Vďaka svojej vysokej nutričnej hodnote cesnak pomáha eliminovať únavu.
8. Zlepšuje športový výkon.
9. Pomáha vám predĺžiť bunkovú aktivitu.
Postup:
Budeme potrebovať len zopár celých stredne veľkých hlavičiek cesnaku, olivový olej a alobal. Každej hlavičke zrežte vrchnú časť tak, aby boli zhora vidieť jednotlivé strúčiky.
Každú hlavičku cesnaku potrieme olivovým olejom a zabalíme do alobalu.
Hlavičky cesnaku poukladáme vedľa seba na plech a dáme do rúry piecť pri 220 °C. V rúre ich nechajte aspoň 50 až 60 minút. Posledných 10 minút môžete cesnaky odbaliť.
Hotové cesnaky by mali mať zlatohnedú farbu a takmer tekutú konzistenciu.
Keď vychladne, môžeme ho skonzumovať. Odporúča sa zjesť 6 strúčikov.
Po konzumácii cesnaku sa odporúča v priebehu 24 hodín vypiť 2 litre vody a 1 deň jesť iba zeleninu. Mastné a mäsité jedlá, sladkosti, alkohol a polotovary vynechajte.
Pečený cesnak je vhodný pre ľudí, krotí neobľubujú štipľavé jedla. Pečený cesnak stratí svoju štipľavú chuť a zachová si takmer všetky svoje vitamíny.
Ak Vás tento príspevok zaujal, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply