Údená mäsová fazuľová polievka – veľmi výdatné, chutné jedlo!

Je rýchlo hotová a chuť je fantastická, nemôžete sa jej nabažiť!

Prísady:

  • 600 g údeného mäsa (podľa chuti)
  • 300 g  fazule
  • 1 hlava červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 repy
  • 3-4 zemiaky
  • nastrúhaná petržlenová vňať
  • 3 bobkové listy
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ, korenie
  • olej
  • ocot

Postup:

Fazuľa sa namočí večer vopred. Nakrájajte cibuľu, poduste na troche oleja, pridajte papriku, roztlačený cesnak, koreniny a nakrájané mäso. Keď je mäso napoly uvarené, pridáme fazuľu a opečie, prikryjeme a udusíme do mäkka . Keď bude fazuľa celkom mäkká pridáme očistené a nakrájané zemiaky.   Keď bude všetko mäkké dochutíme soľou a octom.  Môžeme podávať. Vedľa na tanieri môžeme nakrájať fialovú cibuľu, feferónky a kyslú smotanu.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*