Úplná BOMBA NA LETO – svieži NANUKOVÝ koláč s ovocím bez pečenia, ktorý vás svojou chuťou dostane! Hotový za pár minút…

V dnešnom článku Vám prinášame fantastický recept na nanukový koláč bez pečenia. Uvidíte, že si túto tortu zamilujete Vy aj celá Vaša rodina. Je veľmi jednoduchá na prípravu a chuť veľmi lahodná. Zaručujeme Vám, že Vás výsledok milo prekvapí.

Potrebujeme:

Na základ:

30 dlhých piškót

300 ml mlieka

Na krém:

500 g mascarpone
500 g nízkotučného tvarohu
400 ml smotany na šľahanie
140 g cukru
2 bal. vanilkového cukru
4 bal. stužovač do šľahačky, alebo 1 bal želatínového stužovača zastudena
1/2 citróna

Na ovocnú vrstvu:

750 g jahôd (alebo malín či iných bobúľ)
80 g cukru (na sladké jahody o niečo menej cukru)
55 g kukuričného škrobu

+ Biela čokoláda na vrch (voliteľné)

Veľkosť plechu: cca 30 × 40 cm

Postup:

Piškóty krátko namočíme do mlieka a uložíme na plech. Na krém si vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom. Mascarpone si vyšľaháme s tvarohom, cukrom a citrónovou šťavou. Obe hmoty zmiešame a vymiešame jednotný krém. Ten natrieme na piškóty a kým urobíme ovocnú vrstvu, odložíme do chladničky.

Ovocie si rozmixujeme na jemnú kašu. preložíme na plameň, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Škrob si rozmiešame v troche mlieka a vmiešame do jahodovej hmoty na plameni. Za stáleho miešania uvaríme hustý jahodový puding. Zložíme z plameňa a miešame, aby zmes vychladla.

Nanesieme na stuhnutý krém, posypeme čokoládou a dáme vychladiť.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*