V dnešnom článku Vám prinášame fantastický recept na nanukový koláč bez pečenia. Uvidíte, že si túto tortu zamilujete Vy aj celá Vaša rodina. Je veľmi jednoduchá na prípravu a chuť veľmi lahodná. Zaručujeme Vám, že Vás výsledok milo prekvapí.
Potrebujeme:
Na základ:
30 dlhých piškót
300 ml mlieka
Na krém:
500 g mascarpone
500 g nízkotučného tvarohu
400 ml smotany na šľahanie
140 g cukru
2 bal. vanilkového cukru
4 bal. stužovač do šľahačky, alebo 1 bal želatínového stužovača zastudena
1/2 citróna
Na ovocnú vrstvu:
750 g jahôd (alebo malín či iných bobúľ)
80 g cukru (na sladké jahody o niečo menej cukru)
55 g kukuričného škrobu
+ Biela čokoláda na vrch (voliteľné)
Veľkosť plechu: cca 30 × 40 cm
Postup:
Piškóty krátko namočíme do mlieka a uložíme na plech. Na krém si vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom. Mascarpone si vyšľaháme s tvarohom, cukrom a citrónovou šťavou. Obe hmoty zmiešame a vymiešame jednotný krém. Ten natrieme na piškóty a kým urobíme ovocnú vrstvu, odložíme do chladničky.
Ovocie si rozmixujeme na jemnú kašu. preložíme na plameň, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Škrob si rozmiešame v troche mlieka a vmiešame do jahodovej hmoty na plameni. Za stáleho miešania uvaríme hustý jahodový puding. Zložíme z plameňa a miešame, aby zmes vychladla.
Nanesieme na stuhnutý krém, posypeme čokoládou a dáme vychladiť.
Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi na Facebooku!
Leave a Reply