Vyskúšala som tento koláčik, bola som z neho nadšená. Okrem toho, že je naozaj dekoratívny, aj vynikajúco chutí! Naozaj sa ho oplatí vyskúšať.
Suroviny:
Piškótový plát:
- 5 vajec
- 5 lyžíc práškového cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžička kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžice mandarínkovej šťavy
- štipka soli
Krém:
- 4dcl mlieko
- 1 žĺtok
- 1 balíček vanilkového pudingu v prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 5 lyžíc práškového cukru
- 1 lyžica maizeny
- 15 dkg masla
- 6-7 mandarínok
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou na tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme mandarínkovú šťavu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Múkovú zmes postupne primiešame do vyšľahaných žĺtok, dobre vymiešame do hladka, potom po lyžiciach opatrne primiešame tuhý sneh z bielok. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 10-15 minút. Po upečení a ešte teplý plát zrolujeme a zabalíme do čistej vlhkej utierky. necháme vychladnúť.
Krém:
1 dcl mlieka zmiešame so žĺtkom, pudingovým práškom, cukrom, vanilkovým cukrom a maizenou, dobre vymiešame do hladka, ak je to husté zriedime ešte trochou mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, keď začne vrieť, za stáleho miešania pridáme rozmiešanú pudingovú hmotu a uvaríme hustý puding. Zakryjeme fóliou, aby sa nám neurobila kôrka na vrchu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre premiešame.
Vychladnutý plát rozbalíme, odstránime papier na pečenie a natrieme vanilkovým krémom. Na okraj plátu uložíme očistené mandarínky a pevne zrolujeme. Rolku uložíme spojom na spodok, a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť.
Vrch rolády ozdobíme podľa vlastnej fantázie, môžeme posypať len práškovým cukrom, alebo aj poliať čokoládovou polevou. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
zdroj: coolinarika.com
Leave a Reply