Veľkonočný čokoládový krémeš! Pečieme ho každé sviatky a každá návšteva si pýta recept.

Suroviny:

Cesto:

2 polievkové lyžice mlieka
 10g salajky
300g  múky
50g nesladeného kakaového prášku
50g práškového cukru
100g masla
1 vajce
2 polievkové lyžice kyslej smotany

pre krém:

 4 balenia prášku pudingu s príchuťou horkej čokolády (4x40g )
250g cukru
1,5 l mlieka
100g masla

na vrch:

 práškový cukor
nesladený kakaový prášok

POSTUP:

Salajku rozpustíme  v mlieku. V  mise zmiešame preosiatú múku a kakao. Pridajme cukor, maslo, vajce a kyslú smotanu. Postupne pridáme mlieko so sajkou a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na tri bochníky a zabalíme ich do fólie a odložíme do chladničky na dve hodiny. Potom ich vyvaľkáme na tri pláty a upečieme na opačnej strane vymasteného a mukou vysypaného plechu . Pred pečením pláty popicháme vidličkou a pečieme pri 190-200 stupňov. Nechajte vychladnúť.
Pudingový prášok zmiešame s cukrom a mliekom a za  neustáleho miešame uvaríme hustý puding. odstavíme zo sporáka a rozpustite v ňom maslo.

Prvý plát natrieme teplým pudingom, priložíme druhý plát a opäť ho natrieme pudingom a položíme tretí plát. Koláč odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Na druhý deň ho posypeme práškovým cukrom alebo kakaom podľa chuti a pokrájame.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*