Veľkonočný krémový makový rez! Nezvyčajná pochúťka!

Neodoláte penovému krému! Na sviatky ho pečiem vždy, keďže s ním nie je takmer žiadna práca!

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 50 g masla
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej  múky
  • pol balíčka  prášku do pečiva
  • 30 g maku
  • 1 lyžička vanilkovej arómy

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 balíček  želatíny
  • 80-100 g  sterilizovaný ananás alebo broskyne

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, potom pridáme múku, prášok do pečiva, mak a vanilkovú  arómu, opatrne primiešame tuhý sneh. Cesto uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do tortovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladnúť!

Zmiešajte mascarpone a cukor. Ovocie nakrájame na malé kúsky a pridáme do mascarpóne. Želatínu rozpustíme v troche vody podľa návodu na obale a vmiešame do krému. Smotanu  vyšľaháme a vmiešame do  krému, krém rozotrieme na vychladnutý plat. Vrch posypeme makom a odložíme  do chladničky, kým krém nestuhne. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*