Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčové kare
- soľ
- čierne korenie
- 5 zemiakov
- 1 cibuľa
- olej
- 100 g syra
- 3 PL gréckeho jogurtu
- 2 PL majonézy
- 1 lyžička francúzskej horčice
- 1 uhorka
- 3 vajcia uvarené na tvrdo
- petržlenová vňať
- hrsť olív
- 80 g kukurice
- 1 PL gréckeho jogurtu
- 1 ČL majonézy
- soľ podľa chuti
Kare nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom zakryjeme fóliou a necháme odležať asi 20 minút.
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubo, zalejeme vodou, necháme chvíľu odstáť a potom scedíme. Zo zemiakov vytlačíme vodu.
Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky.
Zapekaciu misu naolejujeme. Na spodok misy uložíme vrstvu nastrúhaným zemiakov, na to uložíme nakrájanú cibuľu, osolíme. Na cibuľu uložíme naklepané rezne.
Nastrúhaný syr ( 100 g ) zmiešame s 3 lyžicami gréckeho jogurtu, 2 PL majonézy a lyžicou horčice. Vymiešame, zmes navrstvíme na bravčové kare. Zakryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 20 minút.
Uhorku nakrájame na malé kocky, dáme do misky. Vajcia na tvrdo nakrájame na kocky, pridáme k uhorkám, pridáme na jemno nakrájanú petržlenovú vňať, nakrájané olivy, kukuricu, grécky jogurt a majonézu. Osolíme podľa chuti. Premiešame.
Mäso vyberieme z rúry, odkryjeme a pečieme v rúre ešte asi 20 minút.
Upečené mäso podávame so šalátom, ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Leave a Reply