Veľmi chutné BRAVČOVÉ KÁRE z jedného plechu! Vynikajúci obed pre celú rodinu…

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčové kare
  • soľ
  • čierne korenie
  • 5 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 100 g syra
  • 3 PL gréckeho jogurtu
  • 2 PL majonézy
  • 1 lyžička francúzskej horčice
  • 1 uhorka
  • 3 vajcia uvarené na tvrdo
  • petržlenová vňať
  • hrsť olív
  • 80 g kukurice
  • 1 PL gréckeho jogurtu
  • 1 ČL majonézy
  • soľ podľa chuti

Kare nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom zakryjeme fóliou a necháme odležať asi 20 minút.

Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubo, zalejeme vodou, necháme chvíľu odstáť a potom scedíme. Zo zemiakov vytlačíme vodu.

Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky.

Zapekaciu misu naolejujeme. Na spodok misy uložíme vrstvu nastrúhaným zemiakov, na to uložíme nakrájanú cibuľu, osolíme. Na cibuľu uložíme naklepané rezne.

Nastrúhaný syr ( 100 g ) zmiešame s 3 lyžicami gréckeho jogurtu, 2 PL majonézy a lyžicou horčice. Vymiešame, zmes navrstvíme na bravčové kare. Zakryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 20 minút.

Uhorku nakrájame na malé kocky, dáme do misky. Vajcia na tvrdo nakrájame na kocky, pridáme k uhorkám, pridáme na jemno nakrájanú petržlenovú vňať, nakrájané olivy, kukuricu, grécky jogurt a majonézu. Osolíme podľa chuti. Premiešame.

Mäso vyberieme z rúry, odkryjeme a pečieme v rúre ešte asi 20 minút.

Upečené mäso podávame so  šalátom, ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*