Veľmi starý recept mojej babičky: Krehučké valčeky zo smotanového cesta, plnené lekvárom!

Fantastické pečivo na raňajky alebo ku kávičke. Voňavé mini-rolky zo smotanového cesta plnené marmeládou alebo domácim lekárom.

Potrebujeme:

250 g zmäknutého maska

200 ml kyslej smotany

320 g hladkej múky

½ lyžičky soli

1 bal. vanilkového cukru

Hustejšiu marmeládu, džem alebo slivkový lekvár

Práškový cukor na posypanie

Postup:

V miske zmiešame zmäknuté maslo, múku, vanilkový cukor, smotanu a soľ.

Vypracujeme hladké cesto – nie príliš lepivé (výsledné cesto síce bude zľahka lepivé, avšak ak sa vám bude lepiť až príliš, pridajte ešte trochu múky).

Cesto zabalíme do fólie a vložíme na 15-20 minút do chladničky.

Cesto potom rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenší plát. Ten rozdelíme na obdĺžniky a do stredu každého kúsku navrstvíme náplň. Zrolujeme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút. Upečené valčeky necháme vychladnúť, obalíme v práškovom cukre a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*