Suroviny:
Karamel:
- 250 ml smotana na šľahanie 33%
- 250 g kryštálový cukor
Korpus::
- 300 g vody
- 150 g olej
- 200 g polohrubá múka
- 5 vajec
Pudingový krém::
- 2 balíčky vanilkový pudingový prášok
- 500 ml mlieka
- 3 PL kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 100 g maslo
Šľahačkový krém:
- 500 ml rastlinný šľahačkový krém MilacGold(alebo500 ml smotana na šľahanie 33% + stužovač šlahačky)
- 2 PL karamel
Postup:
Karamel si pripravíme jeden deň dopredu, aby nám v chladničke pekne stuhol.
Smotanu opatrne zohrejeme, nesmie vrieť.
Na panvici za stáleho miešania roztavíme cukor do svetlo hneda, panvicu odložíme z plameňa a pomaly opatrne prilievame a rýchlo miešame, miešame dovtedy, kým karamel trochu vychladne. Karamel môžeme precediť cez sitko a odložíme ho do chladničky.
Do hrnca dáme vodu s olejom, privedieme do varu a pridáme múku, miešame asi 2-3 minúty. Zmes necháme vychladnúť, aby nebola horúca a postupne do nej zašľaháme po jednom vajcia. Vždy iba jedno vajce, zašľaháme a pridáme ďalšie vajce.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút pri 220 °C.
100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom, zvyšné mlieko dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, keď začne vrieť pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a vyšľaháme s vychladnutým pudingom.
Rastlinný šľahačkový krém musí byť dobre vychladený z chladničky, inak sa nedá vyšľahať.
Vyšľaháme šľahačkový krém na tuhú šľahačku a pridáme 2 PL karamelu.( tiež z chladničky)
Vychladnutý korpus rozkrojíme na dva menšie pláty, prvý diel natrieme pudingovým krémom, na to navrstvíme šľahačkový krém, zakryjeme druhým dielom korpusu a vrch polejeme karamelom, ktorý sme si pripravili deň vopred. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Dobrú chuť!
Leave a Reply