Ingrediencie:
Cesto:
- 14 dkg cukru
- 14 dkg margarínu
- 14 dkg mletých mandlí
- 7 dkg múky
- 4 bielka
Žltý dresing:
- 4 žĺtky
- 14 dkg práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Krém:
- 1 dl mlieka
- 7 dkg cukru
- 7 dkg margarínu
- 7 dkg čokolády na varenie
- 14 dkg mletých mandlí (ak nie sú, môžete ich nahradiť mletými orechmi)
Postup:
Oddeľte žĺtky od bielkov.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Zmäknutý margarín vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme mleté mandle a preosiatu múku. Ku koncu pomaly (miešame kuchynským robotom) do zmesi opatrne pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
Zmes rozotrieme na plech vopred potretý margarínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C.
Počas tejto doby si mixérom dobre vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, kým nám nevznikne hladká lesklá zmes. Keď je cesto viac ako do polovice upečené, vyberieme ho z rúry a natrieme žltou zmesou.
Rúru znížime na 100°C, potiahnuté cesto vložíme späť do rúry a sušíme ešte asi 50 minút až hodinu. Vyberte z rúry.
Na krém uvaríme mlieko s cukrom, do horúcej pridáme rozdrvenú čokoládu na varenie, margarín a mleté mandle. Dobre premiešame a rozotrieme na vysušenú žltú časť. Keď trochu vychladne, posypeme mletými mandľami alebo vlašskými orechmi na ozdobu. Necháme úplne vychladnúť.
Keď je koláč úplne vychladnutý, vykrajujeme okrúhlou vykrajovačkou ( dá sa to aj pohárom) rovnomerne mesiačiky.
Dobrú chuť!
Leave a Reply