Suroviny na 35 venčekov
Na cesto:
- 250 ml mlieka alebo vody
- 100 g masla
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 150 g hladkej múky
- 4 – 5 vajec (podľa veľkosti)
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 80 g práškového cukru
- 50 g pudingu
- 6 vaječných žĺtkov
- 1 PL rumu podľa chuti
Postup:
Cesto vyzerá zložito, ale je jednoduché, stačí dodržať postup a použiť kvalitné prísady.
Do hrnca dajte vodu alebo mlieko, maslo, soľ a priveďte do varu. Po zovretí pridávajte múku a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Cesto nechajte odpočívať, kým nie je vlažné, a potom doň postupne a dôkladne vmiešajte žĺtky.
Naplňte zdobičku cestom a na pripravený plech vytvorte venčeky. Pečte v rúre pri teplote 200 °C približne 20 minút a po chvíli znížte teplotu na 150 °C. Počas pečenia rúru neotvárajte.
Počas pečenia si pripravte krém, ktorý môžete pripraviť rovnakým spôsobom ako klasický puding.
Vychladnuté venčeky rozrežte a naplňte ich pripraveným krémom.
Zdieľajte tento chutný recept aj so svojími známymi na Facebooku.
Leave a Reply