VIANOČNÉ PEČENIE: Venčeky s lahodným krémom! Neodolá im nikto…

Suroviny na 35 venčekov
Na cesto:
  • 250 ml mlieka alebo vody
  • 100 g masla
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 150 g hladkej múky
  • 4 – 5 vajec (podľa veľkosti)

Na krém:
  • 500 ml mlieka
  • 80 g práškového cukru
  • 50 g pudingu
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 1 PL rumu podľa chuti
Postup:

Cesto vyzerá zložito, ale je jednoduché, stačí dodržať postup a použiť kvalitné prísady.

Do hrnca dajte vodu alebo mlieko, maslo, soľ a priveďte do varu. Po zovretí pridávajte múku a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Cesto nechajte odpočívať, kým nie je vlažné, a potom doň postupne a dôkladne vmiešajte žĺtky.

Naplňte zdobičku cestom a na pripravený plech vytvorte venčeky. Pečte v rúre pri teplote 200 °C približne 20 minút a po chvíli znížte teplotu na 150 °C. Počas pečenia rúru neotvárajte.

Počas pečenia si pripravte krém, ktorý môžete pripraviť rovnakým spôsobom ako klasický puding.

Vychladnuté venčeky rozrežte a naplňte ich pripraveným krémom.

Zdieľajte tento chutný recept aj so svojími známymi na Facebooku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*