Potrebujete:
Cesto:
- 3 vajcia
- 1 polievková lyžica kakaa
- 100 g práškového cukru
- 70 g hrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Krém:
- 30 g masla
- 30 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 100 g masla
- 1 polievková lyžica kakaa
- 100 g práškového cukru
- 2 šálky 33% šľahačky
- čokoláda podľa chuti (na varenie, tmavá, margot)
Postup prípravy:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy (menší plech) a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20-25 minút. Nechajte vychladnúť.
Krém:
Z 30 g masla a rovnakého množstva hladkej múky pripravte zápražku. Postupne pridávajte mlieko po malých dávkach a zakaždým dobre premiešajte. Hladkú kašu nechajte vychladnúť.
Vyšľahajte 100 g masla s cukrom a kakaom. Keď je zápražka vychladnutá, postupne ju za stáleho šľahania pridávajte k maslu.
Šľahačku vyšľahajte do tuha.
Na tortu natrieme kakaový krém, navrch dáme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou podľa chuti (ja som použila margotku).
Leave a Reply