Višňovo – krémový koláč! Neodolateľná dobrota na každý deň…

Neodolateľne dobrý koláč na každý deň…

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 3 vajcia (oddelíme bielky a žĺtky)
  • 75 g práškového cukru
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 60 g hladkej múky
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 25 g rozpusteného masla

Na náplň:

  • 350 g višní (alebo čerešní)
  • 400 g smotanového syra(mascarpone)
  • 250 ml šľahačky
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 50 g práškového cukru
  • kôra z ½ citróna (bio citrón, dobre umytý)
  • šťava z višní (spolu 450 ml – doplníme vodou alebo červenou šťavou)
Na želé:
  • 60 g cukru (alebo podľa chuti)
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 balenia červeného želé na torty (22 g)

Postup:

Príprava cesta:

Vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Postupne pridáme práškový cukor a šľaháme do leskla. Po jednom prišľaháme žĺtky. Postupne pridáme múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva, ktoré postupne zapracujeme. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a premiešame.

Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C (horný a spodný ohrev) približne 12 minút. Po upečení necháme  vychladnúť.

Príprava náplne:

Višne scedíme, šťavu si odložíme.

Smotanový syr vyšľaháme so šľahačkou, vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a citrónovou kôrou do hustá. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnuté korpus. Odložíme do chladničky vychladnúť.

Príprava želé:

Višňovú šťavu doplníme vodou alebo čerešňovou šťavou (džúsom)  na celkový objem 450 ml.

Pridáme cukor (podľa chuti), citrónovú šťavu a červené želé. Za stáleho miešania varíme 1 minútu, potom necháme 5 minút chladnúť. Polovicu želé vylejeme na krém. Na vrch poukladáme višne a jemne ich vtlačíme do želé. Dáme chladiť na 10 minút.

Zvyšok želé krátko zohrejeme a polejeme vrch koláča.  Koláč vložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny stuhnúť.

Koláč ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*