Vláčna bábovka z jablkového pretlaku poliata karamelovou polevou. HRNČEKOVÝ RECEPT!

Prísady

  • 4 šálky preosiatej polohrubej múky
  • 4 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 1  lyžička soli
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 1 šálka oleja
  • 2 šálky cukru
  • 3 šálky nesladeného jablkového pretlaku, zohriateho
  • 1/2 šálky hrozienok
  • 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov

Karamelová poleva

  • 1/2 šálky masla
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1/4 šálky mlieka
  • 2 šálky práškového cukru

Tu je postup, ako to urobiť:

  1. Vymastíme a pomúčite formu na bábovku.
  2. Preosejeme suché prísady, okrem cukru a zmiešame ich spolu.
  3. Olej a cukor dôkladne premiešajte. Pridajte do múčnej zmesi a rozmiešajte.
  4. Primiešajte zohriaty jablkový pretlak

  1. Primiešajte hrozienka a orechy. Nalejte do formy.
  2. Pečieme vo vyhriatej pri 140-150°C asi  55 minút. Koláč necháme vychladnúť vo forme asi 5 minút, potom ho vyklopte  na drôtený stojan. Necháme dôkladne vychladnúť.
  3. Na prípravu karamelovej polevy rozpustíme na panvici maslo a pridáme hnedý cukor. Priveďte do varu a za stáleho miešania varte asi 2 minúty. Pridajte mlieko a dobre prešľahajte. Opäť priveďte do varu. Nechajte mierne vychladnúť. Keď je zmes vlažná  a pridajte práškový cukor a premiešajte. Môžete poliať vychladnutú bábovku. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*