Pre všetkých milovníkov báboviek máme super recept!
Ingrediencie
- 2 vajcia
- Štipka soli
- 100 g cukru (4 polievkové lyžice)
- 100 ml mlieka (1/2 šálky)
- 60 g masla (4 polievkové lyžice, z toho si 1 lyžicu nechajte na neskôr)
- 200 g hladkej múky (1 a 1/3 šálky)
- 5 g prášku do pečiva (1 čajová lyžička)
- 3–4 jablká
- 1 polievková lyžica masla (na potretie formy)
- 2 polievkové lyžice cukru (na posypanie )
Postup
- Vyšľahajte vajcia so štipkou soli a 100 g cukru po dobu 3–4 minút, do peny.
- Pridajte mlieko a rozpustené maslo (jednu lyžicu masla si odložte) a premiešajte.
- Do zmesi postupne pridávajte múku s práškom do pečiva a miešajte, kým nie je cesto hladké.
- Zapekaciu formu (24 cm) dobre vymažte rastlinným olejom alebo maslom.
- Vylejte cesto do zapekacej formy. Rovnomerne zarovnajte.
- Jablká ošúpte, nakrájajte na tenké plátky a rovnomerne uložte do cesta v zapekacej forme.
- Vrch koláča pokvapkajte rozpusteným maslom( 1 lyžica čo sme si odložili) a rovnomerne posypte kryštálovým cukrom.( 2 lyžice)
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 40 minút.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply