Vodu z kyslých uhoriek, už nikdy nevylievam! Je to ZÁCHRANA, ktoré pomôže pri rôznych problémoch…

Tradičné kvasené uhorky, ktoré sú na Slovensku veľmi populárne, sú ideálnym občerstvením a skvelým doplnkom k obedovým jedlám. Sú však známe nielen u nás. Konzumuje sa aj v Poľsku, Maďarsku, na Ukrajine, v Rusku, Francúzsku, Švédsku, Dánsku a dokonca aj v Indii. Len málokto však vie, aké úžasné vlastnosti má táto zdanlivo obyčajná príloha mnohých jedál.

Jedinečnosť kvasených uhoriek

Kvasené uhorky sú predovšetkým bohaté na vitamíny, minerálne solí a vlákninu. V závislosti od spôsobu prípravy môžu byť silno kyslé  alebo slabo slané. A aj keď nemusia vyzerať lákavo, nie je možné odolať ich chuti, nieto ich vlastnostiam. Kvasené uhorky sú jedným z najlepších probiotík, t. j. živých baktérií alebo kvasiniek, ktoré pri podávaní v správnom množstve majú priaznivý vplyv na ľudské telo (pôsobia v žalúdku alebo črevách, pričom plnia ochrannú funkciu).

Kvasené uhorky aj uhorková voda zlepšujú stav črevnej bakteriálnej flóry po liečbe antibiotikami.

Vlastnosti vody z kvasených uhoriek

Jete uhorky a jednoducho vylejete vodu z kvasených uhoriek do umývadla? Prečítajte si o jej vlastnostiach a už to nikdy neurobíte. Je to skutočný a predovšetkým prírodný liek na všetko zlo, ktorý môže nahradiť aj mnoho ďalších produktov.

Voda z  kvasených uhoriek:

  • dopĺňa elektrolyty a dokonale hydratuje a aj osviežuje telo po športovom výkone
  • zmierňuje migrény
  • pomáha pri bolesti hrdla
  • vďaka draslíku zmierňuje bolesť svalov a eliminuje bolesť, takže sa odporúča aktívnym ľuďom a športovcom
  •  je bohatá na množstvo vitamínov a posilňuje našu imunitu, vhodná pri prechladnutí
  • reguluje hladinu žalúdočnej kyseliny a má pozitívny vplyv na fungovanie tráviaceho systému
  • vďaka obsahu probiotických kultúr má pozitívny vplyv na črevný systém, odstraňuje toxické usadeniny nahromadené v črevách
  • pomôže aj s nepríjemnými následkami nadmernej konzumácie alkoholu
  • ideálne na zavlažovanie domácich a balkónových kvetov, musíte zriediť 1 l vody z 1/2 šálky uhorkovej vody
  • vhodné na marinovanie mäsa. Stačí pridať cesnak, rascu, rozmarín a cibuľu v závislosti od vašej chuti
  • nahrádza vodu pri pečení chleba. Použite vodu z kvasených uhoriek na pečenie a dostanete aromatický, vlhký a lahodný chlieb

Všetky zdravotné prínosy šťavy z kyslých uhoriek sú skvelé, ale vypiť ju priamo z pohára, je dosť nebezpečné, pretože vám môže prísť nevoľno. Preto začnite len z jednou polievkovou lyžicou denne a potom množstvo pomaly navyšujte pokiaľ je vám to príjemné. Uhorkovú šťavu môžete pridať aj do rôznych marinád, šalátov, pomazánok alebo kdekoľvek ako náhradu octu. 

Existujú nejaké vedľajšie účinky konzumácie uhorkovej šťavy?

Pred začiatkom pitia uhorkovej šťavy sa poraďte so svojím lekárom.

V skutočnosti neexistujú žiadne negatívne účinky, ale existuje riziko, že sa môže zhoršiť už existujúci zdravotný problém.

  • Ak ste na diéte s nízkym obsahom sodíka, nepite uhorkovú šťavu.
  • Ak trpíte dnou alebo rodinnou anamnézou pre dnu, môžete si svoj zdravotný stav zhoršiť, pretože dochádza k nahromadeniu kyseliny močovej.
  • Ak užívate nejaké lieky, poraďte sa so svojím lekárom predtým, než začnete piť uhorkovú šťavu. Kyslosť nálevu môže negatívne ovplyvniť účinky liekov.

Ak Vás tento článok zaujal, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*