Vojvodské plnené SYROVÉ MINI ROLKY s báječnou mäkkou chuťou – bez kysnutia, hotové za 30 minút!

Tieto mini rolky dokonale zastúpia miliónkrát obohrané jednohubky. Nebudete stačiť dopĺňať. Jednoznačne sa tieto rolky zaradia na Vás slávnostný stôl , alebo len ako pohostenie pre hostí. Obe tieto role zvládnu so všetkou parádou.

Rolky sú chutné a nie sú presolené. Náplne môžete samozrejme ľubovoľne obmieňať.

CESTO

  • 1 lyžicu cukru
  • 800 g hladkej múky
  • 50 g čerstvého droždia
  • 500 ml mlieka
  • 100 ml oleja

NÁPLŇ

  • 250 g masla
  • 2 veľké žĺtky
  • 1 lyžicu soli (nie vrchovatú)
  • 100 g strúhaného syra

NAVRCH

  • 1 vajce
  • 200 strúhaného syra
  • Rasca a slnečnicové semienka

POSTUP

  1. Z 250 ml teplého mlieka, cukru a mletého droždia pripravíme kvások. Kvások potom zmiešame s múkou, zvyšným mliekom, olejom a vypracujeme mäkké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti – cesto netreba nechať vykysnúť!
  2. Cesto necháme odpočívať len po tú dobu, než si pripravíme plnku. Maslo zmiešame so soľou, žĺtky a strúhaným syrom. Všetky časti cesta rozvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Rolky nakrájame na kúsky široké približne 2 cm.
  3. Povrch každej rolky potrieme vajíčkom a posypeme semienkami a syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút

zdroj: otthonizei.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*