Všetko z jedného pekáča. A obed je hotový!

Potrebujeme:

  • 4ks kuracích stehien
  • 1kg zemiakov
  • 4ks strednej veľkej cibule
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 1dl bieleho vína
  • Koreniny
  • 3 lyžičky soli

 

Postup práce:

  1. Najskôr si opláchneme a osušíme kuracie stehná.
  2. Olej nalejeme do misky, pridáme korenie a soľ. Vytvoríme marinádu, ktorou potrieme kuracie stehná z každej strany.
  3. Následne ich vložíme do sklenenej misky a dáme na aspoň 1 hodinku odpočívať do chladničky.
  4. Kým kuracie stehná odpočívajú v chlade, pripravíme si zeleninu. Cibuľku nakrájame na krúžky a rozprestrieme ju na dno pekáča.
  5. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Potom ich umiestnime do pekáča na cibuľku.
  6. Kuracie mäso po hodinke vyberieme z chladničky a poukladáme na pripravený pekáč.
  7. Do pekáča nalejeme asi polovicu pripraveného bieleho vína.
  8. Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 250°C.
  9. Pečieme asi hodinu.
  10. Po uplynutí hodiny odbalíme pekáč z alobalu a nalejeme zbytok bieleho vína.
  11. Pekáč vrátime do rúry už bez alobalu a pečieme ďalej, až kým nebude koža na kuracích stehnách chrumkavá. Potrvá to približne 30minút, ale v tomto čase už jedlo radšej sledujte priebežne.

Dobrú chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*