Potrebujeme:
- 4ks kuracích stehien
- 1kg zemiakov
- 4ks strednej veľkej cibule
- 5 polievkových lyžíc oleja
- 1dl bieleho vína
- Koreniny
- 3 lyžičky soli
Postup práce:
- Najskôr si opláchneme a osušíme kuracie stehná.
- Olej nalejeme do misky, pridáme korenie a soľ. Vytvoríme marinádu, ktorou potrieme kuracie stehná z každej strany.
- Následne ich vložíme do sklenenej misky a dáme na aspoň 1 hodinku odpočívať do chladničky.
- Kým kuracie stehná odpočívajú v chlade, pripravíme si zeleninu. Cibuľku nakrájame na krúžky a rozprestrieme ju na dno pekáča.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Potom ich umiestnime do pekáča na cibuľku.
- Kuracie mäso po hodinke vyberieme z chladničky a poukladáme na pripravený pekáč.
- Do pekáča nalejeme asi polovicu pripraveného bieleho vína.
- Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 250°C.
- Pečieme asi hodinu.
- Po uplynutí hodiny odbalíme pekáč z alobalu a nalejeme zbytok bieleho vína.
- Pekáč vrátime do rúry už bez alobalu a pečieme ďalej, až kým nebude koža na kuracích stehnách chrumkavá. Potrvá to približne 30minút, ale v tomto čase už jedlo radšej sledujte priebežne.
Dobrú chuť!
Leave a Reply