Výborná torta, po ktorej si bude olizovať prsty naozaj každý! Zvládne ju upiecť naozaj každý…

Radi by ste konečne vyskúšali niečo nové, ale nenapadá vás žiadny zaujímavý recept, ktorý by sa dal použiť? Chceli by ste vyskúšať niečo naozaj netradičné, ale zároveň nič, z čoho by ste nakoniec boli nejako sklamaní? Pokiaľ chcete dokonalý chuťový zážitok v štýlovej elegancii, ale nechcete stráviť pri sporáku celé hodiny, potom iste vyskúšajte tento recept na báječnú tortu s višňami a bohatým krémom. Zamilujete si ju rovnako ako všetci, ktorí sa pustili do jej prípravy. Je to jednoduché, rýchle a elegantné. Vyskúšajte to tiež.

Potrebujeme:

Na cesto:

150 g múky,

150 g cukru

3 vajcia

Na druhú ovocnú vrstvu si pripravte:

čerstvé višne (čerešne) alebo samozrejme ľubovoľnéo 250 ml kompótu;

Na krémovú vrstvu si pripravte:

250 ml smotany na šľahanie,

250 g mascarpone

150 g cukru

Na poslednú čokoládovú vrstvu:

100 g čokolády

Postup:

Príprava je nasledujúca. Spodnú vrstvu bude tvoriť cesto, ktoré vytvoríte z uvedených surovín pre cesto. Toto cesto nalejete do formy na cesto a dáte piecť na 30 minút pri 160 ° C a potom necháte vychladnúť. Na túto vrstvu naneste rovnomerne vrstvu ovocia, v prípade kompótu nechajte odkvapkať šťavu. Teraz je čas na krém, ktorý vytvoríte veľmi ľahko z uvedených surovín pre krém. Keď bude vláčny a jemný, naneste ho na ovocnú vrstvu a pekne ho rozprestrite až ku krajom. Nakoniec nastrúhajte čokoládu na hrubom strúhadle a tortu jej posypte. Vložte na niekoľko hodín do chladničky a potom sa môžete dať do hodovania.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*