Ingrediencie
Základ:
- 500 g mletých sušienok, ( maslové, petit,.. podľa chuti)
- 2 lyžice kvalitného kakaa alebo čokoládového prášku
- 100 g práškový cukor
- 1 vanilkový cukor alebo pár kvapiek vanilkového extraktu
- 300 ml čiernej kávy ( môžete použiť Neskafé, 3 v 1, cappuccino …)
KRÉM:
- 2 žĺtky
- 150 g. práškového cukru
- 1 vanilkový cukor alebo pár kvapiek vanilkového extraktu
- 50 ml. rumový likér, (vanilkový bourbon, čokoláda podľa chuti)
- 150 g. maslo alebo margarín
Postup:
Mleté sušienky zmiešame s kakaom, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a kávou.
Rozvaľkáme valčekom na priehľadnú naolejovanú fóliu, základ.
Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, vo vodnom kúpeli šľaháme, kým zhustnú. Necháme vychladnúť, potom pridáme rumový likér a dobre vymiešame. Maslo vymiešame do peny, spojíme s vychladeným ´žĺtkovým krémom, dobre vyšľaháme.
Krém rovnomerne rozotrieme na sušienkový základ, roládu zvinieme a odložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
Ak chcete, ozdobte kakaom, čokoládovým práškom, čokoládovými strúhankami alebo strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Leave a Reply