Suroviny:
- 0,5 kg lístkového cesta / 1 balíček/
Čerešňový krém:
- 1 fľaša čerešňového kompótu (350 g)
- 8 lyžíc krupice
- 3 lyžice cukru
Vanilkový krém:
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 8 dl mlieka
- 3 lyžice cukru
- 25 dkg margarínu
Šľahačka:
0,5 l smotana na šľahanie alebo Smotanový krém Meggle, Hulala alebo MillacGold
Postup:
Lístkové cesto rozbalíme a rozkrojíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na obdĺžnik 25*35 cm, a upečieme ho na zadnej strane plechu na pečenie pri 180°C do ružova.
Rozvaľkáme aj druhú polovicu a nakrájame na kocky, upečieme pri 180°C do ružová.
Príprava čerešňového krému:
Pre čerešňový krém použijeme šťavu z čerešňového kompótu, pridáme krupicu a cukor a varíme do hustá.
Čerešne nakrájajte na kúsky a primiešajte krému. Tento krém ešte vlažný navrstvíme na spodný plát.
Príprava vanilkového krému:
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť. Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom.
Tento krém navrstvíme na čerešňový krém.
Príprava šľahačkového krému:
Vyšľahajte smotanu alebo smotanový krém na tuhú šľahačku. Jemne navrstvíte na vanilkový krém, Na vrch uložíme upečené kocky z lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply