Výborný čerešňový krémeš! Stačí ak máte doma 1 balík lístkového cesta a môžete plniť…

Suroviny:

  • 0,5 kg lístkového cesta / 1 balíček/

Čerešňový krém:

  • 1 fľaša čerešňového kompótu (350 g)
  • 8 lyžíc krupice
  • 3 lyžice cukru

Vanilkový krém:

  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 8 dl mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 25 dkg margarínu

Šľahačka:

0,5 l smotana na šľahanie alebo Smotanový krém Meggle, Hulala alebo MillacGold

Postup:

Lístkové cesto rozbalíme a rozkrojíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na obdĺžnik 25*35 cm, a upečieme ho na zadnej strane plechu na pečenie pri 180°C do ružova.

Rozvaľkáme aj druhú polovicu a nakrájame na kocky, upečieme pri 180°C do ružová.

Príprava čerešňového krému:

Pre čerešňový krém použijeme šťavu z čerešňového kompótu, pridáme krupicu a cukor a varíme do hustá.
Čerešne nakrájajte na kúsky a  primiešajte  krému. Tento krém ešte vlažný navrstvíme na spodný plát.

Príprava vanilkového krému:

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme do hustá. Necháme   vychladnúť. Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom.
Tento krém navrstvíme na čerešňový krém.

Príprava šľahačkového krému:

Vyšľahajte smotanu alebo smotanový krém na tuhú šľahačku. Jemne navrstvíte na vanilkový krém, Na vrch uložíme upečené kocky z lístkového cesta.  Posypeme práškovým cukrom.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*