Vynikajúce buchty zo SALKA a BEZ KYSNUTIA: Narastú až v trúbe a sú hotové takmer okamžite!

Vynikajúce buchty plnené karamelovým salkom, ktoré si zamilujete. S cestom sa pracuje luxusne, vďaka maslu a smotane je jemné a nadýchané.

Potrebujeme:

85 g masla alebo tuku

300 g polohrubej múky

1 vanilkový cukor

1 lyžice práškového cukru

1 dcl sladkej smotany

trochu citrón kôry alebo arómy

1 vajíčko

1 prášok do pečiva

Plnka:

karamelové salko

Postup:

1. Maslo nakrájame na kocky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme jemné cesto, ktoré sa oddeľuje od stien misky.

2. Rozvaľkáme na obdĺžnik, nakrájame na štvorce a naplníme karamelovým salkom. Uzavrieme do buchtičky a ukladáme na plech, ktorý sme vymazali maslom. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 20 minút.

3. Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom a podávame. Ak chcete, môžete urobiť aj posýpku z masla, cukru a múky.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: woman.tiscali.cz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*