
Ingrediencie:
✦4 vajcia
✦6 lyžíc hladkej múky
✦5 lyžíc práškového cukru
✦2 lyžice cukru
✦5 dl mlieka
✦250 g margarínu
✦250 g práškového cukru
✦1 lyžica citrónovej šťavy
✦Štipka soli
✦2 balíčky domácich sušienok
Postup:
Krém:
👉Žĺtky zmiešajte s múkou a mliekom. Privedieme do varu a uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť.
👉Margarín vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a zmiešame s ešte vlažným krémom (týmto dosiahneme hladšiu konzistenciu).
Príprava sušienok:
👉Sušienky krátko namočíme do vlažného mlieka (len na chvíľku, aby sa nerozmočili) a poukladáme ich do jedného radu na plech.
👉Na vrstvu sušienok nanesieme pripravený krém. Na krém položíme druhú vrstvu sušienok. Podľa chuti môžeme medzi vrstvami sušienok pridať tenkú vrstvu nie príliš sladkého džemu.( ríbezľový)
Príprava snehu:
👉Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom, citrónovou šťavou a štipkou soli nad parou na tuhý a lesklý sneh. Sneh rovnomerne rozotrite na vrch koláča. Koláč odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páči, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply