Zakaždým, keď pripravujem túto roládu, si spomeniem na svoje detstvo, kedy som dedkovi zo sadov potajomky kradla šťavnaté ovocie!

Postup

Ak sa chystáte použiť sušené slivky, odporúčame ich zaliať horúcou vodou a nechať cca 1-2 hodiny namočené, čím zaistíte ich zmäknutie.

Najprv oddeľte bielky od žĺtkov. Žĺtky potom zmiešajte s múkou, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a na záver pridajte ešte slnečnicový olej. Z bielka si zas vyšľahajte klasicky biely sneh a v priebehu šľahania nezabudnite po troškách pridávať kryštálový cukor. Vyšľahané bielky vo forme tuhého snehu by ste na záver mali primiešať opatrne do cesta.

Teraz príde na rad ovocie. Vezmite si jablká a opatrne odstráňte šupky a jadierka. Olúpané jablká potom nakrájajte na menšie kocky. Na rovnaké kocky by ste mali nakrájať aj zvyšok ovocia, v tomto prípade slivky.

Plech si samozrejme nezabudnite vystlať papierom na pečenie, prípadne vymazať maslom.

Nakrájané ovocie poskladajte opatrne na plech a posypte ho škoricou a škoricovým cukrom. Všetky ovocia potom zalejte pripraveným cestom a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 20-25 minút.

Po upečení sa snažte konať veľmi rýchlo a ešte za horúca sa snažte cesto opatrne zrolovať do tvaru rolády. Potom už stačí len posypať práškovým cukrom a podávať.

 

Dobrú chuť prajeme!

Ak sa vám recept páčil, nezabudnite ho zdieľať aj s vašimi priateľmi na facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*