
Lahodné zapekané mäso z jedného plechu. Jednoduchý a chutný nápad na rýchlu večeru.
Ingrediencie:
Na mäso:
❖ 8 plátkov bravčového karé
❖ 1/2 ČL soli
❖ 1/2 ČL talianskeho korenia
❖ 1/2 ČL mletého čierneho korenia
❖ 1/2 ČL mletej sladkej papriky
❖ 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
❖ 6 šampiňónov, nakrájaných
❖ trochu rastlinného oleja
Na pečené zemiaky:
❖ 4 väčšie zemiaky
❖ 1/2 ČL soli
❖ 1/2 ČL mletej papriky
❖ 1/2 ČL čierneho korenia
❖ 3 PL rastlinného oleja
❖ 2 PL paradajkovej pasty
Na dokončenie:
❖ 1 paradajka, nakrájaná na kolieska
❖ 2 PL kyslej smotany
❖ 70 g strúhaného syra
❖ čerstvý alebo sušený kôpor
Postup:
➔Bravčové kare dochutíme soľou, talianskymi bylinkami, čiernym korením a paprikou. Necháme chvíľu postáť.
➔Na panvici zohrejeme trochu rastlinného oleja a kare opečieme z oboch strán na strednom ohni. Potom kare vyberieme z panvice a odložíme.
➔Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Na tej istej panvici, v ktorej sme opekali mäso, orestujeme kolieska cibule a šampiňóny do mäkka.
➔Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a v miske premiešame so soľou, korením, paprikou, olejom a paradajkovou pastou.
➔Mäso a zemiaky rozložíme do hlbokej panvice. Na vrch rozložíme na plátky nakrájané paradajky. Vrch polejeme kyslou smotanou, ktorú sme zmiešali s kôprom.
➔Pekáč prikryjeme papierom na pečenie alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45–50 minút.
➔Odstránime papier/alobal, povrch posypeme strúhaným syrom a zapekáme ešte 5 minút, kým sa syr neroztopí a nezíska zlatistú farbu.
➔Pred podávaním posypeme čerstvým kôprom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply