Zapečené kuracie rezne plné chuti.

Ak hľadáte rýchlu, chutnú a trochu netradičnú večeru z kuracieho mäsa, tieto vrstvené rezne z rúry si zamilujete. Pripravené v jednom pekáči, plné šťavnatých chutí a bez zbytočného vyprážania – ideálna voľba pre celú rodinu.

Vrstvené kuracie rezne pečené v rúre.

Suroviny:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 2 cibule
  • 7 paradajok
  • 300 g tvrdého syra
  • soľ podľa chuti
  • grilovacie korenie na hydinu
  • tatárska omáčka
  • masť na vymastenie pekáča

Postup:

Príprava mäsa:

Kuracie prsia rozrežte pozdĺžne na polovice, aby ste získali 8 tenších rezňov. Jemne ich naklepte tĺčikom na mäso.

Uloženie do pekáča:

Pekáč vymažte masťou. Rezne poukladajte na dno, osoľte ich, okoreňte grilovacím korením a každý potrite tatárskou omáčkou.

Vrstvenie zeleniny a syra:

Cibuľu nakrájajte nadrobno a rovnomerne ju rozložte na mäso. Paradajky nakrájajte na kolieska a poukladajte ich navrch. Nakoniec všetko bohato posypte nastrúhaným syrom.

Pečenie:

Vložte do rozohriatej rúry a pečte pri teplote 190 °C približne 25–30 minút, kým sa syr nezapečie dozlatista a mäso nebude mäkké.

Tip na servírovanie:

Podávajte s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou, ryžou (ak vám vyhovuje), čerstvým šalátom alebo pečivom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*