Zázračná čoko torta s burizonmi.

Burizonovo čokoládová torta – chrumkavá čokoládová torta.

Doprajte si túto sladkú, chrumkavú pochúťku, ktorá spája jednoduché ingrediencie s bohatou chuťou čokolády. Ideálna na sviatky aj bežné dni.

Ingrediencie:

Na základ:

  • 70 g burizonov
  • 120 g horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie

Na krém:

  • 150 g ricotty
  • 120 g práškového cukru
  • 50 g mascarpone
  • 50 g čokoládových lupienkov alebo nasekanej horkej čokolády

Na čokoládovú polevu (ganache):

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády

Postup:

 Príprava základu:

V hrnci zohrejte smotanu takmer do varu( nesmie vrieť) a odstavte z ohňa. Pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí. Prisypte burizony a dobre premiešajte, aby sa rovnomerne obalili čokoládou.

Zmes natlačte do tortovej formy (cca 20 cm, vystlaná papierom na pečenie) a dôkladne uhlaďte lyžicou alebo pohárom. Odložte do chladničky.

Krém:

Ricottu, práškový cukor a mascarpone vyšľahajte do hladka. Jemne vmiešajte čokoládové lupienky. Krém rozotrite na vychladnutý základ a dajte chladiť aspoň na 1 hodinu.

Ganache poleva:

Zohrejte smotanu do varu a pridajte nalámanú čokoládu. Miešajte, kým nevznikne hladká poleva. Nechajte pár minút vychladnúť, potom polevu nalejte na tortu a uhlaďte.

Pred podávaním nechajte tortu vychladiť aspoň 1–2 hodiny.

Tipy:

  • Skladujte v chladničke a podávajte dobre vychladené.
  • Do krému môžete pridať lyžičku rumu alebo vanilkového extraktu pre výraznejšiu chuť.
  • Pre detskú verziu použite mliečnu čokoládu namiesto horkej.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*