ZDRAVÉ PEČENIE: Dvojfarebný jahodový rez bez cukru!

Ak ste diabetik, alebo chcete schudnúť a musíte si dávať pozor na sladké, ale aj tak milujete jahodové koláče, a nechcete prísť o pôžitok z tejto úžasnej chuti a potrebujete ulahodiť svojím hormónom šťastia, tak tento recept je tu práve pre Vás.

Prísady

 Cesto:

  • 200 g ovsenej múky
  • 7 vajec
  • 80g erytritolu
  • 1 lyžica jedlej sódy bikarbóny
  • 1 kávová lyžička medu
  •  mletá škorica podľa chuti
  •  mleté klinčeky podľa chuti
  • Krém:

  • 50 dkg jahody
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl smotana na šľahanie 330 bez cukru
  •  vanilkovú arómu
  • 15 dkg erytritol (mletý)
  • 20g želatíny
  • Druhý krém:

  • 4 dl prírodného gréckeho jogurtu
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl smotana na šľahanie 33%
  •  vanilkovú arómu
  • 20g želatíny
  • 20 dkg erytritol (mletý)
  • Na vrch:

  • 3 dl smotana na šľahanie 33%
  • Na dekoráciu:

  • jahody

Postup:

Žĺtok a erytrol, vymiešame do peny, pridáme lyžičku medu. Ovsenú múku zmiešame so sódou bikarbónou, mletými klinčekmi a škoricou. Bielka vymiešame na tuhý sneh. Ovsenú múku zmiešame so žĺtkovou zmesou a nakoniec pridáme tuhý sneh. Jemne premiešame.

Pečieme vo vyhriatej rúre na papieri na pečenie  pri 180°C asi 10 minút, potom znížime teplotu na 160°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.

Krém 1:

Jahody umyjeme, scedíme a rozmixujeme. Mascarpone vymiešame s mletým erytritolom do peny, pridáme vanilkovú arómu, zmiešame z rozmixovanými jahodami.

Želatínu zmiešame v troche vody, necháme chvíľu napúčať a opatrne zohrievame, kým sa želatíne rozpustí. Necháme mierne vychladnúť a primiešame do jahodového krému. Vymiešame do hladka.

3 dl smotany vymiešame na tuhú šľahačku a primiešame do jahodového krému.

Krém rovnomerne  natrieme na vychladnutý plát a necháme stuhnúť.

Krém 2 :

Grécky jogurt vymiešame s mletým erytritolom  a vanilkovou arómou, podľa chuti. Mascarpone vymiešame a pridáme do jogurtu.

Zmiešame 20g želatíny v troche vody, necháme chvíľu napúčať a opatrne zahrievame, kým sa želatíne rozpustí. Necháme mierne ochladnúť.

3 dl smotany vymiešame do tuha a zmiešame s rozpustenou želatínou, pridáme  do jogurtového krému.

Na vychladnutý plát rovnomerne natrieme jahodový krém, zarovnáme, na to natrieme jogurtový krém, zarovnáme.

Vyšľaháme 3 dl smotany na tuhú šľahačku. Do šľahačky môžeme primiešať 3-4 rozmixované jahody.

Šľahačkou ozdobíme vrch koláča a  vrch ozdobíme celými jahodami.

Užívajte si život bez cukru!…. Aj diabetici si môžu užívať chuť výborných a zdravých koláčov.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*