
Táto jednoduchá ovsená kaša je ideálnym spôsobom, ako začať deň chutne a zdravo. Vďaka prírodným surovinám zasýti, dodá energiu a poteší aj chuťové poháriky.
Na konci nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Recept 1 – Ovsená kaša s jablkom a datľami.
Ingrediencie:
- 30 g ovsených vločiek
- voda izbovej teploty (na namočenie)
- 1 stredne veľké jablko
- 2 datle
- ½ lyžičky mletej škorice
- 1 lyžica tekvicových semienok
- 200 ml obľúbeného rastlinného alebo klasického mlieka
- škorica na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
Ovsené vločky zalejte vodou izbovej teploty a nechajte 5–10 minút namočiť.
Medzitým si nastrúhajte jablko a nakrájajte datle na malé kúsky. K namočeným vločkám pridajte jablko, datle, škoricu a tekvicové semienka. Vodu môžete precediť alebo ju ponechať a použiť menej mlieka. Prilejte mlieko a dobre premiešajte.
Ozdobte škoricou podľa chuti. Podávajte čerstvé.
Recept 2 – Ovsená kaša s proteínom, jogurtom a čučoriedkami.
Ingrediencie:
- 3 PL ovsených vločiek
- voda izbovej teploty (na namočenie)
- 1 PL proteínového prášku
- 2 PL gréckeho alebo kokosového jogurtu
- 1 PL medu
- 120 g čučoriedok
- 220 ml obľúbeného mlieka
Postup:
Ovsené vločky zalejte vodou izbovej teploty a nechajte 5–10 minút nasiaknuť. Pridajte proteínový prášok, jogurt, med a premiešajte. Vmiešajte čučoriedky. Nakoniec prilejte mlieko a všetko dobre premiešajte.
Podávajte ihneď, prípadne nechajte chvíľu postáť.
Dobrú chuť!
Leave a Reply