Červená repa je výborná, keď sa varí tradičným spôsobom, napriek tomu mnohým ľuďom v tejto forme nechutí, aj keď je to veľmi zdravá zelenina. Železo, mangán, horčík, antioxidanty a vitamín B9, toto všetko obsahuje táto výborná zelenina. A šťava z červenej repy znižuje hypertenziu a posilňuje kardiovaskulárny systém. Keďže dnes poznáme toľko dobrých vlastností červenej repy, urobíme z nej šalát, ktorý má takú fantastickú chuť, že vám bude chutiť, aj keď nemáte radi repu.
Prísady:
- 4 kusy stredne veľkej cvikly,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 125 g jogurtu,
- 1 malá lyžica medu,
- 1 polievková lyžica olivového oleja,
- 2 lyžice nasekaného kôpru,
- soľ a ocot podľa chuti.
Príprava:
Cviklu očistíme. Pečieme v rúre, kým nie je mäkká, upečenú cviklu a nakrájame na malé kocky a vložte do misy. Pridajte ocot, olej, soľ a premiešajte, nechajte cviklu trochu stáť. potom rozdrvte cesnak, zmiešajte ho s jogurtom, kôprom a trochou soli. Nalejte na šalát, premiešajte. Prajeme vám dobrú chuť do jedla!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply