Zeleninová polievka, s ktorou som schudla 10 kilogramov! (RECEPT)

Táto zeleninová polievka je ideálnou voľbou pre zdravé a chutné jedlo. Jemná chuť zeleniny sa dokonale spája s vôňou červenej cibule a olivového oleja a tento recept úspešne dopĺňajú zlaté krutóny so sušeným cesnakom a talianskymi bylinkami.

Starostlivo vybranú zeleninu ako zeler, mrkvu, zemiaky a batáty uvaríme do mäkka. Polievku môžeme rozmixovať na jemnú pastu a trochu povariť, aby zhustla, môžeme podľa chuti  dochutiť  smotanou a  soľou a čiernym korením.

Ak chceme diétnu polievku, nemixujeme, len osolíme a okoreníme podľa chuti.

Potrebné ingrediencie a príprava:

  • 1 červená cibuľa.
  • olivový olej.
  • 3 stonky zeleru.
  • 2 malé mrkvy.
  • 2 zemiaky.
  • 2 sladké zemiaky ( batáty)
  • 1,2 litra vody (6 pohárov)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 brokolica.
  • 1 cuketa.
  • soľ,
  • čierne korenie.

Príprava

Nakrájajte červenú cibuľu a potom ju opečte na strednom ohni na oleji.

Zeleninu očistíme, nakrájajte na drobno, pridáme k opraženej cibuli a dobre premiešame. Zalejeme vodou a zeleninový vývar  prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.

Prikryte  varte 35 minút, kým zelenina nezmäkne.

Kým sa polievka varí, môžete si  pripraviť krutóny takto:

  • 3 krajce chleba.
  • Olivový olej.
  • Soľ,
  • sušený cesnak.
  • talianske bylinky.

Chlieb nakrájajte na kocky, na panvicu dajte olej, rozohrejte ho, pridajte kocky chleba, soľ, cesnak, bylinky. Opekajte do červená.

Zelenina je pripravená! Rozmixujte uvarenú zeleninu na jemnú pastu a dobre premiešajte.

Polievku varte ešte asi 5 minút, aby polievka zhustla.

Podávajte s krutónmi. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*